måndag 18 april 2011

Wretmans hemliga krydda

Köttfärs är så tacksamt att smaksätta att det knappast finns någon hejd på varianter av maträtter man kan tillaga. Idag har jag har tillagat köttbullar smaksatta med épice Riche.

Èpice vadå? utbrister nu nog många som, liksom jag, inte hört talats om kryddblandningen tidigare. I tidningen Land står att läsa att épice Riche är en kryddblandning som Tore Wretman skapade under sin tid på restaurang Riche i Stockholm och den består av 2 krm muskotnöt, 2 krm vitpeppar, 1 krm kryddpeppar och 1 krm kryddnejlika.  Alla kryddor ska malas innan de blandas och används till att smaksätta exempelvis Wallenbergare. Lätt som en plätt.

Om inlägget läses av Fredrik vill jag passa på att lägga in en brasklapp, det är inte jag som prenumererar på tidningen Land utan min farbror.


Anna

1 kommentar:

  1. Och jag vill passa på att inlägga att tidningen Land är en av de bästa. jag önskar att jag själv hade en prenumeration. Så länge får jag läsa mormors när jag hälsar på henne. Jag tror minsann Freddan skulle uppskatta den också, han gillar ju landet och det finns många bilder på djur.
    /Sofia

    SvaraRadera